Parówki w cieście drożdżowym

Parówki w cieście drożdżowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    8 szt.
  • mąka

    25 dag
  • kwaśna śmietana

    2 łyżki
  • olej

    1 łyżeczka
  • drożdże

    2 dag
  • jajko

    1 szt.
  • sól

  • mleko

    1 łyżka
  • cukier

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mąki dodać drożdże rozprowadzone w letnim mleku i cukrze, śmietanę,żółtko,olej i odrobinę soli. Ciasto wyrobić i od razu rozwałkować na cienki placek.Parówki obrać z foli.Placek posmarować lekko spienionym białkiem. pokroić nożem na paski szerokości 2 cm. Na każdym płożyć parówkę i spiralnie owinąć paskiem ciasta.Tak przygotowane parówki układamy dość luźno na blaszce posmarowanej tłuszczem,ciasto posmarować olejem.Upiec na zloty kolor minimum 20 minut w 180 st.C.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (53)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gacopierz23

18.04.2014 21:32
smaczne ubranko dla paróweczek

Goya

30.05.2012 08:30
super

gacopierz23

07.01.2012 21:12
wyglądają jak rurki z ......parówką super

pacpaw

26.11.2011 20:04
syte!

magical66

19.09.2011 17:30
fajny przepis

wiola28a

20.07.2011 16:58
super

wiola28a

20.07.2011 16:58
super

suzana

15.07.2011 18:00
ja jeszcze nigdy nie jadłam, ale napewno wypróbuję

matii6

12.03.2011 20:24
smaczne

barbara11561

07.03.2011 18:38
Robię takie w cieście francuskim PYSZNE....

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat