Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FASOLKA PO BRETOŃSKU

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 30 dag
cebula 2 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna
majeranek opcjonalnie
smalec 1 łyżka
biała fasola 40 dag
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
przecier pomidorowy 1 słoiczek
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: FASOLKA PO BRETOŃSKU

Fasolę włożyć do ciepłej wody i moczyć przez całą noc. Następnego dnia ugotować do miękkości. Cebulę i kiełbasę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni na smalcu. Kiełbasę i cebulę przełożyć do fasolki. Doprawić kucharkiem i jeszcze trochę pogotować. Jeśli trzeba, sos odparować lub uzupełnić wodą. Dodać przecier pomidorowy, paprykę, pieprz i ewentualnie kucharek jeszcze do smaku. Można dodać majeranek. Chwilę pogotować. Przygotowanie jakieś 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pomocnik 15.09.2013 10:38
Uwielbiam fasolkę ;)
Kuchenka 14.09.2013 22:59
miałam dziś na obiad
joanna30 14.09.2013 22:23
Jedno z moich ulubionych dań :)
Pyszota 14.09.2013 22:05
bardzo lubię
ana1 14.09.2013 21:41
bardzo fajnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak