Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaczki
Kroki postępowania
Drożdże mieszamy z cukrem, jedną łyżką mąki i łyżką ciepłej wody.
Ciasto: | |
drożdże | 1,5 dag |
mąka pszenna | 1,5 szkl |
sól | 0,5 łyżeczki |
cukier | 0,5 łyżeczki |
jaja | 1 szt |
Nadzienie: | |
pieczarki | 35 dag |
cebula | 1,5 szt |
przecier pomidorowy | 3 łyżki |
ser żółty | 12,5 dag |
natka pietruszki | 1 pęczek |
oregano | do smaku |
sól i pieprz | do smaku |
masło | do formy |
woda | 1 łyżka |
woda | 3/4 szkl |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: