Gulasz prezydenta

Gulasz prezydenta

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    0,5 kg
  • cebula

    1 sztuka
  • pieczarki

    20 dkg
  • pora

    1 sztuka
  • kucharek, pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • mąka

  • czosnek

    1 główka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łopatkę umyć, osuszyć, pokroić w drobną kostkę. Opiec na oleju. Przełożyć do głębokiej patelni zalanej wodą. Pieczarki obrać, pokroić, poddusić, dodać do mięsa. Na tym samym oleju poddusić cebulę, a następnie paprykę. Wszystko dodać do mięsa. Wrzucić kostkę rosołową. Czosnek obrać, pokroić każdy ząbek na ok. 3 części i dodać do patelni. Porę umyć, pokroić w krążki i też dodać. Kiedy mięsko będzie miękkie zatrzepać mąką i doprawić kucharkiem i pieprzem. Podawać z kluskami lub kaszą i ogórkiem małosolnym.

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwona51

26.12.2011 00:08
smaczny

Wacław

29.10.2011 10:30
rewelacja ,pycha !!!

Agnik

27.07.2011 21:31
pycha

Motorek

29.04.2011 12:26
no świetny

zbysio

07.03.2011 15:35
super

Margo1

15.12.2010 11:29
smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat