Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik truskawkowo-porzeczkowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
krem do ciast tiramisu 1 szt.
mleko 2 szkl.
truskawki 8 szt.
alkohol 0,5 szkl
dżem porzeczkowy 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik truskawkowo-porzeczkowy

Kroki postępowania

1
Biszkopt podzielić na trzy części (przepis na biszkopt w mojej księdze przepisów). W mikserze przygotowujemy krem - zmiksować mleko z kremem do ciast.
Pierwszy biszkopt w całości namoczyć alkoholem.
Krok 1 - Torcik truskawkowo-porzeczkowy foto
2
Potem przesmarowujemy kremem. Przykrywamy krążkiem biszkoptu, który smarujemy dżemem z czarnej porzeczki.
Krok 2 - Torcik truskawkowo-porzeczkowy foto
3
Nakładamy kolejny krążek i smarujemy całość kremem, również boki obsmarowujemy.
Krok 3 - Torcik truskawkowo-porzeczkowy foto
4
Na wierzchu ciasta układamy (według uznania) truskawki. Ciasto wstawiamy na pół godzinki do lodówki. Smacznego.
Krok 4 - Torcik truskawkowo-porzeczkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 10.12.2013 17:21
wygląda przepysznie
Katarzyna34 02.09.2013 16:46
pięknie wygląda
SylwiaMagdaSabin 02.09.2013 11:13
zaskakujące połączenie smaków
rafał5 01.09.2013 21:31
wygląda smakowicie
Adamorek 01.09.2013 21:19
doskonałe ciacho
Milena87 01.09.2013 21:15
wygląda wspaniale
Pomocnik 01.09.2013 21:09
super szybki tort
Grazyna0211 01.09.2013 20:49
smaczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak