Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa pomidorowa z serkiem i ziołami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory krojone z puszki 1 puszka
przecier pomidorowy 1-2 łyzeczki
bulion 1 l
czosnek 2-3 zabki
cebula 1 szt
serek topiony 100 g
bazylia
sól
pieprz
oregano
oliwa 2-3 łyzki
śmietana kremówka 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa pomidorowa z serkiem i ziołami

Cebule i czosnek siekamy, a następnie podsmażamy na rozgrzanej oliwie.
Dodajemy pomidory z zalewa i jeszcze chwilkę dusimy.
Zalewamy całość bulionem, dodajemy przecier i gotujemy kilkanaście minut.
Garnek ściągamy z ognia- miksujemy zupę razem z serkiem topionym.
Ponownie wkładamy na piec i jeszcze chwilkę gotujemy.
Dodajemy ulubione zioła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 25.01.2015 17:21
wygląda bardzo smacznie
Motorek 27.09.2013 09:42
bardzo fajna
adelajda 30.08.2013 13:52
lubię pomidorową :)
Grazyna0211 30.08.2013 13:39
bardzo apetyczna i smaczna zupa
Krystyna32 28.08.2013 21:45
pyszna zupka
Janina 28.08.2013 09:41
Bardzo lubię pomidorową;)
Ewa104 28.08.2013 08:54
Jadłam zupę z serkiem topionym,ale nie pomidorową.Trzeba będzie spróbować.
Katarzyna59 28.08.2013 08:35
wspaniała zupka
2milutka 28.08.2013 08:34
z serkiem topionym nie robiłam jeszcze pomidorowej,dzieki za inspirację;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak