Barszcz ukraiński

Barszcz ukraiński

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina z kością

    25 dag
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • buraki

    20 dag
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • ziemniaki

    30 dag
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • kapusta biała

    15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę perłową należy namoczyć na noc, następnie ugotować ją w tej wodzie, w której się moczyła. Mięso opłukać i gotować w wodzie do miękkości. Włoszczyznę wraz z burakami pokroić w zapałkę, pora w krążki, a ziemniaki i kapustę w kosteczkę. Do mięsa dodać warzywa oprócz pora i ziemniaków. Dodać przyprawy. Następnie po 15 minutach gotowania dodać pora i ziemniaki, gdy te będą miękkie dodać koncentrat, ugotowaną fasolę, zaprawić mąką wymieszaną ze śmietaną i dodać pieprz z solą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

09.03.2014 18:30
świetny barszcz

Seba

14.02.2014 10:49
mój ulubiony

Katarzyna/kate1980

13.05.2012 21:22
uwielbiam taki barszczyk

BozenA

06.04.2012 20:26
mmm

BozenA

06.04.2012 20:26
mmm

RenataZ-et

15.10.2011 22:57
taki barszcz ma idealny smak

Anna141

08.08.2011 10:06
smaczne

szajba2

06.05.2011 14:48
nie przepadam za tym barszczem

Barbara55

19.04.2011 15:53
konkretna zupa

Koper

19.03.2011 19:38
fajna zupa:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat