Śledzie smażone po duńsku

Śledzie smażone po duńsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słonina pokrojona w kostkę

    100 g
  • ocet

    2 łyżki
  • jajka

    2 szt
  • mąka

    3 łyżki
  • tarta bułka

    5 łyżek
  • musztarda

    3 łyżki
  • sól

  • filety śledziowe

    800 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ze śledzi usunąć skórę, skropić octem, posolić, odstawić w chłodne miejsce na 30 minut. Filety cienko posmarować musztardą, panierować w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce. Ze słoniny wytopić skwarki, odcedzić je. Smażyć śledzie na słoninie na złoty kolor. Ułożyć w żaroodpornym półmisku, posypać skwarkami, wstawić na 5 minut do nagrzanego do 160 stop. piekarnika.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

accee

05.03.2011 22:43
Extra

gusia1000

21.02.2011 01:33
Fajny przepis.

Magdalena1110

04.02.2011 08:18
uwielbiam śledzie

strzelec02

19.12.2010 21:59
smaczne

accee

17.12.2010 23:01
Musi być smaczne

Martysia

13.10.2010 16:27
Jeszcze nie jadłam, spróbuję

Henryka2

18.09.2010 01:51
Lubię śledzie!

dorlil

11.09.2010 23:42
musze spróbować

annamariakowalczyk3

14.08.2010 16:01
ciekawy przepis.

Katarzyna/kate1980

04.08.2010 12:50
o super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat