Gulasz z żołądków drobiowych

Gulasz z żołądków drobiowych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żoładki kurze

    50 dag
  • musztarda sarepska

    2-3 łyżeczki
  • mąka

    1-2 łyżki
  • słodka śmietana

    1/2 szklanki
  • sól, pieprz

  • kostka rosołowa

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żołądki, oczyścic, umyc i w razie potrzeby pokroić. Zalać je woda, tak żeby je tylko przykrywała (w razie potrzeby uzupełniać), dodac kostke i ugotowac do miekkości. Dodac musztardę i pieprz. Mąkę rozrobic w niewielkiej ilości wody, dodac do gulaszu i cały czas mieszajac zagotować. Dodać śmietanę i jeśli trzeba to posolić do smaku, podgrzać. Podawać z kaszą lub ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ben-ka

05.05.2012 09:06
bardzo dawno nie robiłam.

olkaaa

25.01.2012 09:49
jeszcze nie jad?am

anemon

12.11.2011 08:01
A ja muszę wypróbować.

ZEWA

17.02.2011 10:38
ja też lubię żołądki

misia53

05.09.2010 14:51
Lubię zolądeczki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat