Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

miesne pulpeciki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 80dag
cebula 1
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: miesne pulpeciki

Kroki postępowania

1
Łopatkę mielimy. Dodajemy pokrojoną cebulkę, jajko, garść bułki tartej, sól i pieprz do smaku. Wszystko razem mieszamy.
Krok 1 - miesne pulpeciki foto
2
Formuję pulpeciki. Podsmażam z każdej strony i zapiekam w piekarniku około 20minut, 180stopnio
Krok 2 - miesne pulpeciki foto
3
Gotowe danie podaje z frytkami i sosem pomidorowym, z odrobiną musu żurawinowego. Smacznego!
Krok 3 - miesne pulpeciki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 21.08.2013 20:30
smaczne)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak