Domowy kisiel czekoladowy

Domowy kisiel czekoladowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    500 ml
  • kakao słodkie

    3 łyżki
  • cukier

    2-3 łyżeczki
  • mąka ziemniaczana

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z połowy litra mleka odlać jedna szklankę i wymieszać ja z kakaem i mąką tak aby nie było grudek. Resztę mleka zagotować dodając do niej 2-3 łyżeczki cukru. Kiedy się zagotuje dodać powoli mieszankę mąki, kakao i mleka cały czas mieszając. Całość zagotować jeśli będzie mało słodkie to dodać cukier.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat