Przepis i sposób przygotowania na: Naleśnik z pikantnym farszem
Kroki postępowania
Cebulę i czosnek drobno siekamy, pieczarki kroimy w plasterki, paprykę w kostkę. W garnku rozgrzewamy olej. Wrzucamy cebulę, czosnek, paprykę i pieczarki. Jak grzyby odparują - smażymy ok. 5 minut, przyprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem papryką słodką i chilli, mieszamy.
Następnie całość zalewamy pomidorami z puszki i dusimy ok. 20 minut na wolnym ogniu. Pod koniec dodajemy fasolę, paprykę czerwoną, kukurydzę mieszamy i dusimy jeszcze 5 minut.
W międzyczasie miksujemy składniki na naleśniki, smażymy (mi wyszło 12 sztuk).
Na każdy naleśnik nakładamy farsz, zwijamy.
Bardzo dobrze jest przygotować farsz dzień wcześniej, a na następny dzień po pracy usmażyć naleśniki i podgrzać farsz - szybko i smacznie :)