Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Karkówkę kroimy na 4 grube plastry. Najlepsza do grillowania jest karkówka z błonami tłuszczu, dzięki nim grillowana karkówka jest bardziej krucha. Ząbki czosnku zgniatamy nożem i drobno siekamy. Tymianek/macierzankę siekamy nie musi być siekana bardzo drobno, można zostawić 4 gałązki i położyć po jednej na plaster karkówki bezpośrednio na grillu. Każdy plaster karkówki solimy, kładziemy siekany czosnek, tymianek, i polewamy po 1 łyżeczce oliwy i octu jabłkowego.


Komentarze

  • 1
    received_1208638852592767
    Opublikowano

    Konczi

    bardzo fajne połączenie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    bardzo smaczna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    super mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krakowianka

    pyszne mięsko a sezon grillowy cały czas trwa !! ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Świetna mięsko :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Danka

    pyszności mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !