Zupa koperkowa z lanymi kluseczkami

Zupa koperkowa z lanymi kluseczkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • masło

    1 łyżka
  • jaja surowe

    2 szt
  • koperek

    3 łyżki
  • śmietana

    0,5 szkl
  • sól

  • mąka

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotuj 1,5 litra wody. Włóż włoszczyznę, posól, ugotuj wywar i go odcedź. Przygotuj lane kluski: mąkę wsyp do garnka, wbij jajka i dolej trochę wody. Mieszaj aż powstanie gładkie, rzadkie ciasto. Zagotuj bulion warzywny i wlewaj cienką strużką ciasto. Gdy lane kluseczki wypłyną na wierzch, zdejmij z ognia, dodaj masło, posiekany koperek oraz śmietanę. Krótko podgrzewaj razem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

25.05.2011 22:34
Nie przepadam za kluskami lanymi, ale taką zupkę z ziemniaczkami chętnie zjadłabym.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat