Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z grilla

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 15 szt
cebula 3 szt
boczek
karkówka
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 2 łyżeczki
przyprawa gyros 2 łyżeczki
olej 150 ml
bazylia 0.5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z grilla

Olej, przyprawę do gyrosa i do mięsa mielonego oraz suszoną bazylię wymieszać razem włożyć do lodówki.
Pieczarki pokroić w połówki (jeśli są małe zostawić całe), cebulę pokroić w większe kawałki, karkówkę i boczek pokroić w niedużą kostkę. Nadziewać na patyki do szaszłyków na przemian, pieczarki, karkówka,cebula, pieczarki, boczek,cebula, pieczarki. Gotowe szaszłyki obtoczyć w wcześniej zrobionej marynacie. Smażyć na grillu z każdej strony uważając aby nie spiekły się za bardzo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 19.12.2013 18:33
lubię szaszłyki
fotoviderek 06.08.2013 13:24
Takie szaszłyki lubię :)
Megg 01.08.2013 09:57
przepyszne szaszłyczki
Janina 01.08.2013 08:30
Pyszności;)
PIOTR11 01.08.2013 08:25
super pyszności
msmors 01.08.2013 08:22
to co lubię
Czarnula87 01.08.2013 08:18
zawsze chetnie zjem
iwi 01.08.2013 07:34
Przepyszne szaszłyki.
kriko 01.08.2013 07:04
smacznie wygladaja
Krzysztof15 01.08.2013 07:00
lubie szaszłyki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak