Przepis i sposób przygotowania na: Kapitański przekładaniec
Kroki postępowania
Na nią układamy namoczone w naparze z kawy delicje.
Wykładamy plastry bananów.
Zalewamy je wiśniową galaretką.
SMACZNEGO
jasne ciasto | |
białka jaj | 6 |
cukier kryształ | 1,5 szkl |
mąka ziemniaczana | 1 szklanka |
ocet | 1 łyżka |
olej | 1/3 szkl |
CIASTO CIEMNE | |
żółtko jajek | 6 |
jajko | 2 |
mąka pszenna | 4 łyżki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
kakao | 2 łyżki |
olej | 1/3 szklanki |
cukier kryształ | 6 łyżek |
DODATKOWO: | |
galaretka wiśniowa | 1 op |
galaretka pomarańczowa | 1 op |
delicje | 2 op |
polewa czekoladowa | |
sok z cytryny | |
woda | 125 ml |
kawa rozpuszczalna | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: