Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłkowa RUM-ba

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

biały rum 35 ml
sok jabłkowy 200 ml
syrop cukrowy 2 łyżeczki
cytryna
lód
brązowy rum 35 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowa RUM-ba

Alkohole i sok schłodzić w lodówce przynajmniej kilka godzin. Cytrynę umyć, sparzyć. Wycisnąć około 20 ml soku. Wykroić plasterek do dekoracji. Do szklanki wlać 35 ml rumu białego i tyle samo rumu ciemnego oraz syrop cukrowy (ja dałam domowy, ale można użyć kupnego). Wrzucić kostkę, dwie, lodu oraz wlać sok z cytryny. Zamieszać. Uzupełnić sokiem jabłkowym. Wrzucić plasterek cytryny dla dekoracji. Podawać od razu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 24.10.2013 15:09
Z chęcią się skuszę na taką rumbę
Katarzyna59 14.08.2013 07:28
wspaniała,
IwonaDD 30.07.2013 13:59
fajne smaki !
caralajna 29.07.2013 07:20
z chęcią się napiję
Alex_M 26.07.2013 09:07
Fotoviderek, na pewno :D ale mogą się troszkę kroki mylić ;)
fotoviderek 26.07.2013 08:48
Czy po takim napoju chętnie tańczy się rumbę ? :)
migotka28 25.07.2013 22:13
lubię to :)
msmors 25.07.2013 12:31
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak