pierogi z serem

pierogi z serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biały ser

    40 dkg
  • żółtka

    2 szt
  • sól

  • Ciasto:

  • mąka

    35 dkg
  • masło

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

farsz:
Zmielony ser wrzucamy do naczynia i dodajemy do niego zółtka oraz sól. wszystko razem ucieramy. Ostawiamy
ciasto:
Ciasto na pierogi:
Mąkę, sól, masło i żółtko rozcieramy, mieszając, wlewamy stopniowo ciepłą wodę. Zagnieść gładkie ciasto i rozwałkować je na stolnicy posypanej mąką. Wykrawać kółka i nakładać łyżeczką farsz. Dokładnie sklejać.
Pierożki gotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju i podawać w rosole. Okrosić.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat