Jabłka smażone z jajkami

Jabłka smażone z jajkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    4 szt.
  • jajka

    3 szt.
  • masło

    1 łyżka
  • cukier

    4 łyżki
  • cynamon mielony

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obieramy i trzemy na grubej tarce. Dusimy na patelni z masłem.Po czym zalewamy rozmąconymi jajkami.Gdy jajka się usmażą, przekładamy na talerzyki deserowe i posypujemy cynamonem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

marchewka

06.08.2012 23:26
niezły pomysł!

aga130982

03.03.2012 08:15
super

Łucja1

11.12.2010 15:58
fajne

mamusia1

23.09.2010 19:14
podobne do omletu tylko że owocowy!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat