Grill: Medaliony z polędwicy wołowej nadziewane serem pleśniowym - Krok po kroku

Grill: Medaliony z polędwicy wołowej nadziewane serem pleśniowym - Krok po kroku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wołowa

    900 g
  • marynata

  • oliwa z oliwek

    1/2 szklanki
  • Przyprawa do steku gruboziarnista Prymat

    1 opakowanie
  • Sos sałatkowy do mizerii Prymat

    1 opakowanie
  • jogurt naturalny

    200 g
  • Czosnek staropolski

    do smaku
  • sok z cytryny

    1 szt
  • oliwa z oliwek

    1 łyżka
  • pestki słonecznika

    1 łyżka
  • ogórek

    1 szt
  • rzodkiew

    4 szt
  • pomidor

    2 szt
  • ser lazur

    20 (błękitny)
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Grill: Medaliony z polędwicy wołowej  nadziewane serem pleśniowym - Krok po kroku
Przygotować wszystkie składniki.
Krok 2 - Grill: Medaliony z polędwicy wołowej  nadziewane serem pleśniowym - Krok po kroku
Sos sałatkowy wymieszać z oliwą, dodać jogurt, doprawić pieprzem, czosnkiem granulowanym i sokiem z cytryny.
Krok 3 - Grill: Medaliony z polędwicy wołowej  nadziewane serem pleśniowym - Krok po kroku
Warzywa umyć, pokroić na żądany kształt i polać je obficie sosem. Sałatkę posypać uprażonymi na patelni pestkami słonecznika.
Krok 4 - Grill: Medaliony z polędwicy wołowej  nadziewane serem pleśniowym - Krok po kroku
Polędwicę wołową oczyścić, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na 8 równych medalionów. W każdym kawałku mięsa zrobić kieszeń, a następnie wypełnić ją plastrem sera pleśniowego. Wołowinę skropić oliwą z oliwek i obficie oprószyć gruboziarnistą przyprawą do steku. Mięso grillować przez około 5 minut z każdej strony uważając, aby ser nie wypłynął.
Krok 5 - Grill: Medaliony z polędwicy wołowej  nadziewane serem pleśniowym - Krok po kroku
Tak przygotowane danie podawać z warzywami z sosem.

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kasia.s

08.11.2014 18:14
Imponujące...

gosia561

18.04.2014 16:34
pięknie podane

ana1

18.09.2013 11:09
Bardzo fajne

Doradca Smaku

09.09.2013 09:56
@Granita, tutaj namiary na sklep: Sklep www.home-moods.pl - Talerz z kory drzewnej

arbuzowo

30.08.2013 07:56
Uwielbiamy wołowinę i błękitny ser lazur - połączenie znakomite!

Granita

17.08.2013 00:56
Danie ciekawe,ale ...jeszcze bardziej zaintrygowało mnie naczynie,w którym je zaserwowano.Doradco, proszę, uchyl rąbka tajemnicy i napisz, gdzie takie oryginalne cudo można nabyć.Dziękuję:))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat