Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z warzywami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2
czerwonej papryki ( dużej ) 1/8
masła 2 łyżka
mleko 4 łyżka
różyczki brokuła 2
lub małe 4
cebuli 1/2
pomidora 1/2
garść świeżego szpinaku 1
sól himalajska do smaku
chili do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z warzywami

Różyczki brokuła pokroić na kawałki, szpinak posiekać a paprykę, pomidora i cebulę dowolnie pokroić. Na patelni roztopić masło i wrzucić wszystkie warzywa oprócz pomidora i szpinaku i podsmażyć. Następnie dodać szpinak i pomidory i dodać przyprawy po czym chwile, smażyć. Jajka rozbełtać z mlekiem, wylać na warzywa i smażyć na małym ogniu do ścięcia się jajek od czasu do czasu lekko mieszając. Podawać z dowolnym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak