Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Proste placuszki z cukinii

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 szt
jajko 2 szt
mąka do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Proste placuszki z cukinii

Cukinie (młode jeszcze z miekkimi pestkami o wadze ok 800 g) umyć, nie obierać, odkroić końcówki. Pokroić na plastry o grubości do 1 cm. Posolić zwykłą solą odrobinę aby pusciły sok choć można to pominąć. Plastry cukinii panierować w roztrzepanym jajku i mące, smażyć z obu stron na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku. Podawać z dipem lub lekko doprawione solą czosnkową lub ziołową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 21.11.2013 07:53
muszą być pyszne
Bernadeta1 14.09.2013 00:01
proste i bardzo smaczne
Alex_M 21.07.2013 10:40
robię podobnie! jest pyszna :)
ONY_za_kare 16.07.2013 20:00
uwielbiam! też taką robię
Habibi 15.07.2013 18:08
Bardzo często smażymy taką cukinkę, podobnie kabaczki i patisony :) Uwielbiamy je :) Zimą robię taką młodziutką, bo wtedy w sklepach tylko taka jest dostępna - ale w lecie i na jesieni lubię też taką większą wyrośniętą :) Od dzieciństwa Mama taką smażyła i do dziś obie ją bardzo lubimy, a i własnego męża nią zaraziłam :)
Beatris 15.07.2013 16:37
W sezonie często takie robię. Pyszne.
Renata9 15.07.2013 16:08
pyszne placuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak