Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem pieczarkowym z groszkiem ptysiowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 200 g
cebula 1 sztuka
kostka rosołowa 1/2 sztuki
śmietana 18 proc 3 łyżki
groszek ptysiowy 50 g
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Krem pieczarkowym z groszkiem ptysiowym

Kroki postępowania

1
Pieczarki dokładnie myjemy i kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy olej.
Krok 1 - Krem pieczarkowym z groszkiem ptysiowym foto
2
Podsmażamy pieczarki i cebulkę. Zalewamy następnie całość 2 szklankami wody i dodajemy ½ kostki rosołowej. Całość gotujemy pod przykryciem około 30 minut.
Krok 2 - Krem pieczarkowym z groszkiem ptysiowym foto
3
Następnie odstawiamy zupę do przestygnięcia i całość miksujemy na gładką masę. Podgrzewamy i dodajemy śmietanę. Zagotowujemy zupę i podajemy z groszkiem ptysiowym. Smacznego
Krok 3 - Krem pieczarkowym z groszkiem ptysiowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 14.07.2013 00:09
wygląda bardzo smacznie :)
jerzy3 13.07.2013 22:53
fajne ale raczej na obiad bym się nie najadł
Marta1986 13.07.2013 20:29
pyszny krem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak