Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pieczonych warzyw.**.

5.0
(22)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 sztuka
cukinia 1 sztuka
pomidory suszone Smak 12 sztuk
oliwki zielone Smak 20 sztuk
oliwa 1/3 szklanki
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy węgierski Prymat 1 opakowanie
ser feta 200 g
cebula czerwona 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczonych warzyw.**.

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki.
Krok 1 - Sałatka z pieczonych warzyw.**. foto
2
Pokroić w plastry cukinię i bakłażana.
Krok 2 - Sałatka z pieczonych warzyw.**. foto
3
Wszystkie warzywa dokładnie wymieszać w naczyniu żaroodpornym z oliwą i Sosem sałatkowym paprykowo – ziołowym Prymat.
Krok 3 - Sałatka z pieczonych warzyw.**. foto
4
Piec 30 minut w temperaturze 180°C. W połowie pieczenia warzywa wymieszać, po wyjęciu z piekarnika posypać tartym serem feta.
Krok 4 - Sałatka z pieczonych warzyw.**. foto
5
Podawać z grissini lub pieczywem.
Krok 5 - Sałatka z pieczonych warzyw.**. foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 27.01.2015 13:55
zdrowa i pyszna
Kolorowa 15.01.2015 19:15
Jaki prosty przepis, wykorzystam go jutro !
marenka 14.01.2015 11:05
Napewno smaczna:)
bartekk 29.12.2014 21:27
ciekawie wyglada
Katarzyna/kate1980 03.04.2014 18:36
świetna sałatka
Rycerz
Rycerz 30.12.2013 18:42
Przepięknie podana.
idealme 11.07.2013 10:58
ładnie wygląda
Mona73 11.07.2013 09:24
bardzo ładna sałatka i za pewne pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak