Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KURCZAK Z TRUSKAWKAMI.

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pojedyncze piersi kurczaka 4 sztuki
Bazylia suszona Prymat
sól, pieprz świeżo mielony
ocet balsamiczny
Pieprz czarny mielony Prymat
truskawki świeże 500 gram

Przepis i sposób przygotowania na: KURCZAK Z TRUSKAWKAMI.

Kurczaka płuczę, suszę, nacieram pieprzem, solą i bazylią. Na patelni
rozgrzewam niewielką ilość oliwy czosnkowej (lub oleju, czosnek
granulowany dodaję podczas smażenia mięsa) i smażę kurczaka
na złoto z każdej strony.

Truskawki płuczę, pozbawiam szypułek i kroję w kostkę. Wrzucam
na patelnię (bez dodatku tłuszczu). Sok, który powstanie, odparowuję.
Dodaję w międzyczasie ocet balsamiczny i bazylię. Kiedy płyn
w większości odparuje, doprawiam sola i pieprzem.

Kurczaka z truskawkami podaję, na przykład z ziemniakami z wody
lub tłuczonymi w postaci kremowego puree czosnkowego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak