Przepis i sposób przygotowania na: Kakaowe ciasto z brzoskwiniami, morelami i jagodami
· Podzielić je na dwie części ( jedna większą, drugą mniejszą).
· Wstawić ciasto na 30 minut do lodówki.
· Przygotować brzoskwinie, morele i jagody.
· Przygotować blaszkę, wyłożyć papierem do pieczenia, następnie wyłożyć na papier większą część ciasta z lodówki.
· Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i podpiec 10-15 minut.
· Podpieczone ciasto wyjąć z piekarnika.
· Podpieczone ciasto posypać bułką tartą, następnie na bułkę wyłożyć truskawki.
· Z białek ubić pianę ( można dodać szczyptę soli, ale niekoniecznie), do ubitej piany dodać kisiel wiśniowy + trochę cukru, jeśli ktoś lubi słodkie.
· Ubitą pianę wyłożyć na brzoskwinie i morele.
· Na pianę położyć jagody, a na to pozostałe z lodówki ciasto ( osobiście skubałam małe cząstki i kładłam na pianę ).
· Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez około 35 minut do zrumienienia.
· Ostudzone ciasto oprószyć cukrem pudrem.
· SMACZNEGO !!!