Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek z polędwicy ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

stek z polędwicy wieprzowej 2 sztuki
Musztarda stołowa Prymat 2 łyżki
sól
pieprz świeżo mielony
szpinak garstka
pomidor 1 sztuka
jogurt naturalny
kukurydza 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Stek z polędwicy ze szpinakiem

Kroki postępowania

1
1. Mięso należy posypać solą, świeżo mielonym pieprzem i z każdej strony posmarować musztardą.
Krok 1 - Stek z polędwicy ze szpinakiem foto
2
2. Na patelni rozgrzewamy nie co oleju. Układamy kawałki mięsa i smażymy około 3-4 minuty z każdej strony. Długość smażenia zależy od tego jak bardzo krwisty chcemy uzyskać stek. Usmażone kawałki mięsa zdejmujemy z patelni.
Krok 2 - Stek z polędwicy ze szpinakiem foto
3
3. Na tą samą patelnię wykładamy świeży szpinak. Lekko go solimy i chwilę dusimy.
Krok 3 - Stek z polędwicy ze szpinakiem foto
4
4. Dodajemy pokrojonego w kawałeczki pomidora.
Krok 4 - Stek z polędwicy ze szpinakiem foto
5
5. Na talerz wykładamy pomidora ze szpinakiem. Na to układamy nasz sek. Do okoła wykładamy nieco jogurtu naturalnego i kukurydzę do dekoracji. Całość posypujemy świeżo mielonym pieprzem.
Krok 5 - Stek z polędwicy ze szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.04.2014 00:19
Jedzenie dla mięsożerców.
Róża1 20.08.2013 09:52
ciekawy przepis , lubię potrawy z dodatkiem szpinaku:-)
msmors 08.07.2013 08:03
ciekawe danie
Janina 08.07.2013 08:01
Pyszności;)
Paolcia 07.07.2013 20:01
nigdy nie próbowałam takiego połączenia.. muszę spróbować :)
marta1221 07.07.2013 19:49
bardzo fajny przepis na niedzielny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak