Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z bobem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bób 1/2 kg
jajko 1
ciasto francuskie 1
sól do smaku
pieprz
ser biały 0.30 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z bobem

Bob gotujemy po wystygnieciu mielimy przez maszyne razem z serem. Zmielony bob doprawiamy sola i pieprzem. Z ciasta francuskiego wycinamy wieksze kolka szklanka i lepimy jak pierogi. Jajko roztrzebac i posmarowac pierogi. Piec w piekarniku ok 20 min w 180C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 29.07.2014 16:09
pomysł wart sprawdzenia
Renataj 16.01.2014 23:30
Ciekawy przepis.
Bernadeta1 06.01.2014 00:03
lubię takie
IZABELA29 19.12.2013 08:19
może być to coś dobrego
MarchiochaKucharzy 17.12.2013 13:20
ja robię normalne pierożki:)
ben-ka 08.12.2013 13:50
Ciekawe,nie jadłam takich pierogów.
Monika10 07.12.2013 18:50
swietny pomysl
MarchiochaKucharzy 04.12.2013 13:11
ja tez takie robię!! tylko do farszu dodaję jeszcze boczek
pierniczkowo 30.08.2013 13:29
pewnie wyszły przepyszne :)
adelajda 26.08.2013 15:04
smaczny przepis
olkaaa 21.08.2013 07:58
takich jeszcze nie jadłam
Aannkaa82 07.08.2013 19:09
Bardzo fajny pomysł zwłaszcza dla kogoś ktouwielbia bób :)
caralajna 12.07.2013 16:37
pomysł rewelacyjny
lee-aa 09.07.2013 16:28
brzmi ciekawie :)
Mona73 05.07.2013 22:30
ooo nigdy takich nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak