Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z suszonymi grzybkami i kaszą jęczmieną

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 650 g
grzyby suszone 6 szt
cebula 1 szt
słonina 50 g
kasza jęczmienna 100 g
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 2 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z suszonymi grzybkami i kaszą jęczmieną

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na złoty kolor. Następnie podlać 0,5L wody dodać grzyby i dusić do miękkości ok 20 min.
Krok 1 - gulasz z suszonymi grzybkami i kaszą jęczmieną foto
2
Słoninę i cebule pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni.Kasze ugotować i dodać do niej cebule ze skwarkami wymieszać i doprawić do smaku.
Krok 2 - gulasz z suszonymi grzybkami i kaszą jęczmieną foto
3
Gulasz doprawić przyprawami do smaku. Śmietanę wymieszać z mąką i odrobiną wody wlać do gulaszu stale mieszając.
Krok 3 - gulasz z suszonymi grzybkami i kaszą jęczmieną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 17.07.2013 21:31
bardzo smaczny obiad
JOANNA16 04.07.2013 09:05
przepyszny obiadek
Piotr-21 03.07.2013 21:56
palce lizać
Barbara/zuza22_85 03.07.2013 21:49
pyszny obiad
Pyszota 03.07.2013 20:35
musi być pyszny
Megg 03.07.2013 20:05
pyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak