Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

3 - Bit

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 6 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka 6 łyżek
cukier 3 łyżki
masa
budyń waniliowy 2 szt
mleko 2 szkl
margaryna 3/4 kostki
MASA Z BITEJ ŚMIETANY:
śmietana 30% 500 ml
śnieżka 2 szt
ponadto :
herbatniki 4 paczki
masa krówkowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: 3 - Bit

Kroki postępowania

1
Białka z cukrem ubij na sztywną pianę. Dodaj żółtka i delikatnie mieszając dosypuj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na wysmarowaną i posypaną bułką tartą blaszkę wylej ciasto. Piecz 25 minut 180C.
Krok 1 - 3 - Bit foto
2
Budynie ugotować na mleku. Gdy przestygną, utrzeć je z margaryną na gładką masę.
Krok 2 - 3 - Bit foto
3
Na biszkopt wyłożyć masę budyniową.
Krok 3 - 3 - Bit foto
4
Masę budyniową przykryć herbatnikami.
Krok 4 - 3 - Bit foto
5
Na herbatniki wyłożyć masę krówkową (ja miałam o smaku czekoladowym. Przykryć ją kolejną warstwą herbatników.
Krok 5 - 3 - Bit foto
6
Zimną śmietanę ubić z dwiema Śnieżkami na puch.
Krok 6 - 3 - Bit foto
7
ubitą śmietanę wyłożyć na herbatniki.
Krok 7 - 3 - Bit foto
8
Wierzch posypać startą czekoladą lub kakao.
Krok 8 - 3 - Bit foto
9
Wstawić na godzinę do lodówki. Smacznego!!!
Krok 9 - 3 - Bit foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia1977 04.07.2013 07:51
fajne ciacho
wyattearp 04.07.2013 07:25
smaczne ciacho!!!
Janina 03.07.2013 19:56
Pyszne ciacho;)
Cranberry 03.07.2013 19:22
smakowite :)
Monia 03.07.2013 18:58
W 5 sekund zrobiłam się głodna :D
sasanka 03.07.2013 18:44
Mam pytanie: czy herbatniki odpowiednio zmiekną pod wpływem tej masy budyniowej? a tak to wygląda super :D bardzo lubię takie ciasta przekładane kilkoma kremami :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak