Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 4 sztuki
cebula 2 duże
pietrszka korzeń 1 mała
śmietana 18 proc 1 duży kubek
rosół warzywny 1 kostka
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 1 opakowanie
schab 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy wszystkie niezbędne składniki:
- cebulę obieramy i kroimy w piórka
- marchew obieramy i kroimy w kostkę
- pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę
- schab wieprzowy oczyszczamy i kroimy w kostkę
Krok 1 - Gulasz wieprzowy foto
2
Podsmażamy mięso na osobnej patelni, następnie dodajemy do niego cebulę. Chwilę podsmażamy. Całość wrzucamy do garnka i dodajemy przyprawę do gulaszu. Znów chwilę podsmażamy. Między czasie w misce rozrabiamy kostkę rosołu warzywnego z około 0,5 litra wody. Dolewamy ją do garnka, dorzucamy warzywa i dusimy na małym ogniu co jakiś czas mieszając przez około 15-20 minut.
Krok 2 - Gulasz wieprzowy foto
3
Śmietanę hartujemy odrobiną wywaru i całość dodajemy do garnka. Mieszamy i gotujemy jeszcze przez ok 5 minut.
Krok 3 - Gulasz wieprzowy foto
4
Gotowy sos podajemy z ziemniaczkami.

Życzymy smacznego:)
Krok 4 - Gulasz wieprzowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 26.01.2014 23:05
Smaczny gulasz
Zdzisław 30.06.2013 19:57
dobre jedzenie
Monia 30.06.2013 14:49
Na pewno zrobię dla całej Rodzinki :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak