Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto budyniowe z truskawkami i galaretką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt
budyń waniliowy 3 op
cukier 5 łyzek
mleko 1 l
masło 200 g
truskawki 250 g
galaretka truskawkowa 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto budyniowe z truskawkami i galaretką

Biszkopt układamy w brytfannie wyłożonej papierem do pieczenia.


MASA:

Galaretkę przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu.

Zostawiamy do ostudzenia.

Odlewamy ok. 3/4 szklanki mleka.

Resztę wlewamy do garnka , dodajemy masło i cukier.

Podgrzewamy na wolnym ogniu ciągle mieszając , aż składniki się rozpuszczą.

Budynie rozrabiamy w odlanym mleku i powoli wlewamy do gotującej się masy.

Dokładnie mieszamy i gorące wylewamy na upieczony biszkopt.

Odstawiamy na chwilę do ostudzenia.

Następnie układamy obrane i umyte truskawki i zalewamy lekko tężejącą galaretką.

Wkładamy do lodówki na kilka godzin ( najlepiej na noc ).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna30 30.06.2013 10:12
Pyszne ciacho, uwielbiam ciasta z budyniem i owocami :)
monisia1977 30.06.2013 05:52
super ciacho
sandra24 29.06.2013 19:52
Smaczne ciasto.
bogusia19 29.06.2013 19:13
zachęcająco wyglada
dodi 29.06.2013 19:01
pyszne te ciasto
Megg 29.06.2013 18:29
wspaniałe ciacho
pierniczkowo 29.06.2013 18:26
wspaniałe ciacho :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak