Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z bezą na ciemnym spodzie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 2
mąka 2,5 szklanki
masło 1
cukier 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier szklanki
budyń śmietankowy 1
masło 1/2
żółtko jajek 4
rodzynki 10 dkg
brzoskwinie w puszce
białko 6
cukier 1 szklanka
kakao 2 łyżki
biały ser 80 mielony

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z bezą na ciemnym spodzie

Kroki postępowania

1
Ucieramy masło,dodajemy żółtka utarte z cukrem,dodajemy gotowy, zmielony twaróg.Rodzynki oprószamy mąką,wsypujemy do masy.
Krok 1 - Sernik z bezą na ciemnym spodzie foto
2
Wcześniej zagniatamy szybko ciasto z kakao,owijamy w folię i wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę.
Blaszkę smarujemy tłuszczem,posypujemy mąką,wykładamy ciasto.
Krok 2 - Sernik z bezą na ciemnym spodzie foto
3
Brzoskwinie odcedzamy i kroimy w kostkę.
Krok 3 - Sernik z bezą na ciemnym spodzie foto
4
Na ciasto wylewamy masę serową,na ser brzoskwinie.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 50 minut
Krok 4 - Sernik z bezą na ciemnym spodzie foto
5
Ubijamy 6 białek,dodajemy szklankę cukru,wylewamy na ciasto po ok.50 minutach od pieczenia.
Ponownie wstawiamy do piekarnika i pieczemy jeszcze około 10-15 minut.
Krok 5 - Sernik z bezą na ciemnym spodzie foto
6
Po ostudzeniu ciasto wkładamy do lodówki.
Najlepsze na drugi dzień.
Krok 6 - Sernik z bezą na ciemnym spodzie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Granita 27.10.2013 09:29
ciekawy przepis na słodkie:)
tatiana2 07.08.2013 15:31
bardzo lubię serniki i ten też z pewnością wypróbuję :)
Monika58 08.07.2013 14:36
to ciasto uwielbiam
Smaczna_B 01.07.2013 17:02
jest wspaniały,delikatny,rozpuszcza się w ustach..polecam!!!!
Smaczna_B 01.07.2013 17:01
co do pani pyzy,to proszę sobie kupić okulary,bo kakao jest i bardzo proszę nie wtrącać się do moich przepisów i nie pouczać kucharki z 30 letnim stażem!!!!!
martyna94 01.07.2013 15:19
Co do kakao to o gustach się nie dyskutuje. Jeśli ktoś woli ciemniejsze ciasto, doda sobie więcej i po problemie.
SmacznaPyza 30.06.2013 11:19
na pewno dodałaś kakao do ciasta ? jest jasne i w składnikach też nie mam kakao
Krzysztof15 29.06.2013 21:08
pyszniutkie ciacho
kriko 29.06.2013 21:02
poproszę kawałeczek
Luki 29.06.2013 20:50
wypróbuję napewno
Wiesława1 29.06.2013 20:42
hmmm pyszności
Bernadeta1 29.06.2013 17:05
super taki sernik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak