Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z serem

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 200 g
cukier 2,5 łyżki
masło 2 łyżki
twaróg 150 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z serem

Ser rozdrabniamy za pomocą widelca. Masło rozpuszczamy. Makaron świderki gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po ugotowaniu płuczemy go letnią wodą, aby pozostał ciepły. Makaron przekładamy do garnka w którym się gotował. Polewamy go masłem i posypujemy cukrem. Dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy ser i całość mieszamy. Od razu podajemy. Makaron najlepiej smakuje "świeży". Można go odgrzewać, ale nie będzie miał już takiego smaku jak świeży. Polecam serdecznie na obiad lub deser. Życzę smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 25.06.2013 19:33
nie moge sie nigdy zdecydowac czy wole z cukrem czy solą :)
Gracer 25.06.2013 17:59
lubię ale na słono

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak