Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałata z jogurtem greckim - świetny dodatek do jajka sadzonego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ocet 1 łyżeczka
cukier 1 płaska łyżeczka
sól 1 płaska łyżeczka
sałata masłowa 1 duża główka
jogurt grecki 400 gramów
świeży posiekany koperek 1 łyżka
woda 1 (gorąca, przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: sałata z jogurtem greckim - świetny dodatek do jajka sadzonego

1. Wodę wymieszać z solą, cukrem i octem. Ostudzić.
2. Sałatę dokładnie umyć, porwać na mniejsze kawałki.
3. Sałatę wymieszać z zalewą (pkt 1.) i jogurtem greckim i koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Faustyna 25.06.2013 21:04
Do Pyza Smaczna: Szanowna Pani, tak przygotowaną sałatę masłową zawsze przygotowywali moi rodzice, gdy byłam mała. Wróciłam więc ostatnio do smaków znanych mi z dzieciństwa. Z pewnością nie jest to zupa ;) Sałatkę nabieram w taki sposób, by woda (zalewa) została w naczyniu (misce), w którym sałata była przygotowana. Być może tę uwagę miałam umieścić w przepisie. Pozdrawiam!
SmacznaPyza 25.06.2013 20:43
to ma być zupa czy co ? bo nie bardzo rozumiem taką pływającą sałatę....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak