Camembert smażony

Camembert smażony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser camembert

    2 szt
  • jajo

    1 szt
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na 2 duże porcje: Obtoczyc serki w roztrzepanym jaju i tartej bułce. Kłaść na mocno rozgrzanym oleju i smazyć z obu stron na złoty kolor. Na 4 porcje Ostrym nożem przekroić każdy ser na 2 krążki. Panierować je w roztrzepanym jaju i tartej bułce. Włożyć na 15 minut do zamrazarki. Schłodzone krążki kłaść przeciętą strona na mocno rozgrzany olej i smażyć na złoty kolor, odwrócić na druga strone i również usmażyć na złoto. Ser podawać bezpośrednio po przyrzadzeniu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anemon

29.12.2012 07:10
Zgadzam się, taki ser musi być pyszny.

Grażyna13

11.02.2012 10:48
To musi byc pyszne :0

Andzia1977

11.12.2011 20:40
troszkę kaloryczne, ale pyszne

romanrafal

01.08.2011 15:51
smaczny

eli_555

16.04.2011 22:51
uwielbiam taki serek

Jastinka

07.03.2011 10:24
smaczne

agnieszka189

06.12.2010 16:00
już dawno nie jadłam

Agnieszka172

08.09.2010 20:05
super, muszę wypróbować:)

kasiurek

31.07.2010 09:10
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat