Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta szczypiorkowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 6 szt
Szczypiorek cienki 2 pęczki
majonez tradycyjny 1 łyżka
ząbek czosnku 1 szt
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta szczypiorkowa

Smaczna a w dodatku prosta, szybka w przygotowaniu oraz tania pasta jajeczna.

Jajka ugotować na twardo. Obrać i ostusdzić. Umiesćić w rozdrabniaczu jaja oraz umyty szczypiorek i obrany czosnek. Doadać majone z i wlać oliwę. Zmikoswać na gładką zielonkawą masę. Doprawić do smaku.
Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Halina14 28.06.2013 08:04
fajna do pieczywa
jozefinach 25.06.2013 21:19
Uwielbiam szczypiorek i jajka, tak więc jutro robię.
malaczarna23 17.06.2013 17:13
pyszna pasta:) ładny kolorek wyszedł
Megg 17.06.2013 17:12
bardzo ciekawa pasta
Monika-twin 17.06.2013 14:39
ciekawy pomysł
bogusia19 17.06.2013 14:37
lubię pasty ale takiej jeszcze nie jadłam
Kolorowa 17.06.2013 14:36
Takie pesto szczypiorkowe na pewno smaczne.
dodi 17.06.2013 14:22
ciekawy pomysł
ssylwiaa 17.06.2013 14:05
do pieczywa idealna ;)
eMMe 17.06.2013 14:02
Musi być smaczne:)
2milutka 17.06.2013 13:42
na pewno bardzo smaczna
joanna30 17.06.2013 13:23
na pewno pyszna:) Zwykle siekałam drobno szczypiorek i scierałam jajka na tarce ale muszę wypróbowac Twojego pomysłu :)
biatriss 17.06.2013 12:52
musze spróbować!
Kazimierz1 17.06.2013 12:49
apetyczna pasta
Ania321 17.06.2013 12:43
fajny pomysł na śniadanie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak