Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Manna na rzodkiewce

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rzodkiew 50 dag
cebula 3
śmietana 5 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
masło 100 gram
kasza manna 1 szklanka
sól 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Manna na rzodkiewce

Kroki postępowania

1
kroimy cebulę w plastry, rzodkiew podgotowujemy w wodzie przez ok 4 minuty
Krok 1 - Manna na rzodkiewce foto
2
cebulę podsmażamy na maśle
Krok 2 - Manna na rzodkiewce foto
3
rzodkiewkę kroimy na drobne kawałki
Krok 3 - Manna na rzodkiewce foto
4
cebulę i rzodkiewkę dusimy na pateni, aż zmiękną
Krok 4 - Manna na rzodkiewce foto
5
warzywa rozdrabniamy blenderem aż zrobi się gładka masa, gotujemy na małym ogniu,
Krok 5 - Manna na rzodkiewce foto
6
dodajemy śmietanę, paprykę i kucharek
Krok 6 - Manna na rzodkiewce foto
7
gdy będzie się gotować to wsypujemy kaszę manną
Krok 7 - Manna na rzodkiewce foto
8
gotować ok. 3 minuty. Najlepiej podawać z ziemniaczkami. Smacznego
Krok 8 - Manna na rzodkiewce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 02.07.2013 14:15
DO: Anonim ... dziwne, przecierz jak zrobiłam to jadłam, domownikom smakowało
02.07.2013 10:27
tego raczej nikt nigdy nie jadł, dziwne danie
Bernadeta1 17.06.2013 21:31
nigdy nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak