Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z rabarbaru Kasi

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 300 g
woda 1 litr
cukier waniliowy 1 łyżka
sok z cytryny 2 łyżki
cukier 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z rabarbaru Kasi

Kroki postępowania

1
Rabarbar umyć i pokroić na 1-2 cm kawałki.
Krok 1 - Kompot z rabarbaru Kasi foto
2
Wrzucić do garnka, zasypać cukrem i zalać wodą. Zagotować. Dodać cukier waniliowy i gotować aż rabarbar zmięknie. Na koniec dodać sok z cytryny. Przestudzić, a następnie przecedzić przez sitko, dociskając rabarbar łyżką, aby jak najwięcej soku znalazło się w kompocie.
Krok 2 - Kompot z rabarbaru Kasi foto
3
Kompot posłodzić do smaku. Podawać na ciepło lub na zimnno z lodem i miętą. Smacznego.
Krok 3 - Kompot z rabarbaru Kasi foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna30 16.06.2013 15:08
Uwielbiam taki kompocik :)
bogusia19 16.06.2013 14:25
pyszny kompocik
dodi 16.06.2013 13:34
do obiadu pycha
iwi 16.06.2013 13:08
Boski kompocik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak