Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek z rostbefu w marynacie musztardowej

3.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

stek wołowy 2
masło
cebula 1
Musztarda rosyjska Prymat 3-4 łyżki
ocet winny
oliwa
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Stek z rostbefu w marynacie musztardowej

Kroki postępowania

1
steki marynujemy w przygotowanej wcześniej marynacie t.j. do miski dodajemy 3-4 łyżki musztardy i drobno pokrojoną cebulę,następnie 3 łyżki octu i oliwy z oliwek, doprawiamy pieprzem i zostawiamy w lodówce na ok. pół godziny.
Krok 1 - Stek z rostbefu w marynacie musztardowej foto
2
wyjmujemy z lodówki i odstawiamy na chwilę, żeby mięso przyjęło temp. pokojową. Nastepnie na rozgrzaną patelnię dodajemy 1/3 kostki masła i czekamy aż sie rozpuści. Mięso najpierw przysmażamy po 1 minucie z dwóch stron, a potem w zależności od tego jaki chcemy uzyskać efekt. Ja przysmażałam po 6 minut z każdej strony i wyszedł dobrze wysmażony :)
Krok 2 - Stek z rostbefu w marynacie musztardowej foto
3
Na koniec solimy mięso i gotowe. Ja podałam z półksiężycami z ziemniaków z papryczką chilli i udekorowałam kiełkami rzodkiewki. Smacznego!! :)
Krok 3 - Stek z rostbefu w marynacie musztardowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kms 26.03.2023 13:59
Chyba na leb ktos upadl - 6 min na stronę smażyć steka LoL
Doradca Smaku 27.03.2023 08:57
Dlaczego tak twierdzisz? Jeśli ktoś lubi steki dobrze wymażone to 6 minut z każdej strony to odpowiedni czas.
hahanka 02.07.2015 12:51
mam steki i chyba je tak właśnie przyrządzę - wyglądają super
votus 09.07.2013 13:58
wygląda super
galo90 01.07.2013 15:22
aaaale stek!
Bernadeta1 15.06.2013 13:09
miesko w jarzynach to moje smaki
adelajda 14.06.2013 20:05
super ! poproszę o jednego na jutrzejszy obiadek
gotujebochce 14.06.2013 12:54
super wygląda
SmacznaPyza 13.06.2013 19:38
zmarnowane mięso, niestety.... przy takim wysmażeniu to podeszwa
kasienka23 13.06.2013 14:46
smakowicie się prezentuje!
leonowie 13.06.2013 12:16
lubię takie steki, średnio wysmażone:)
Megg 13.06.2013 12:14
przepysznie!!!
Paolcia 13.06.2013 12:09
super smaczne :)
zolzica 13.06.2013 12:06
proste receptury są najsmaczniejsze
IZABELA29 13.06.2013 11:47
pyszne mięcho przygotowany w prosty sposób
Katarzyna59 13.06.2013 11:31
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak