Naleśniki po pekińsku

Naleśniki po pekińsku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    3
  • szczypiorek

    peczek
  • ogórek sałatkowy

    1
  • sezam

    do posypania
  • marynata

  • sos sojowy

    2 łyżka
  • sok z cytryny

    1/2
  • czosnek

    3 ząbki
  • sos

  • śmietana gęsta

    1 duża
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • czosnek

    3 ząbki
  • imbir mielony

    1 szczypta
  • naleśniki

    10 z sezamem
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka pokroić w małe paseczki. Przygotować marynatę: czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z sosem sojowym i sokiem z cytryny. Mięso wymieszać z marynatą i odstawić do lodówki na całą noc.
Na drugi dzień usmażyć naleśniki z 1/4 szkl sezamu. Przygotować sos: zmiażdżyć czosnek, dodać do śmietany razem z sosem sojowym i imbirem. Wstawić do lodówki na ok godzinę. Usmażyć mięso na niewielkiej ilości oleju. Każdy naleśnik posmarować sosem, do środka dać trochę mięsa, pokrojonego w drobną kostkę ogórka i posypać szczypiorkiem. Zwinąć naleśniki i podgrzać w naczyniu żaroodpornym. Podawać polane sosem i posypane szczypiorkiem i sezamem.
Do ciasta naleśnikowego można dodać słonecznik zamiast sezamu

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cookingangelika

21.03.2017 10:25
bardzo pysznie wyglądają

Grazyna0211

06.01.2016 19:25
ciekawy przepis

usmiech

20.01.2014 09:55
dobry przepis

as28

19.12.2013 20:07
mniam mniam

Stenka

18.09.2013 07:42
ciekawa jestem jak smakują

probofka

17.09.2013 17:58
smakowicie wyglądają

Kuchenka

03.09.2013 18:32
bardzo ciekawe naleśniki

babajaga1969

30.06.2013 00:52
wyglądają apetycznie

aisza1

11.06.2013 07:14
wyglądają smakowicie

Olga_SK

10.06.2013 16:56
zapowiada się smakowicie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat