Naleśniki z fetą, szpinakiem i suszonymi pomidorami

Naleśniki z fetą, szpinakiem i suszonymi pomidorami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • naleśniki

    8 sztuk
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek suszony

    1/2 łyżeczki
  • suszone pomidory

    2 łyżki
  • szpinak umyty i sparzony

    400 gram
  • ser feta

    100 gram
  • Przyprawa do potraw Kucharek

    1 łyżeczka
  • olej rzepakowy do smażenia

    4 łyżki
  • sos sałatkowy czosnkowy

  • jogurt naturalny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyć na oleju na złoty kolor. Następnie dodać szpinak, pokrojone w paski suszone pomidory, czosnek i pokruszony ser feta. Całość wymieszać i doprawić do smaku przyprawą do potraw Kucharek. Na rozłożone naleśniki nałożyć farsz serowo-szpinakowy i dokładnie zrolować. Tak przygotowane naleśniki obsmażyć na patelni i podawać z sosem sałatkowym czosnkowym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat