Zapiekane naleśniki z nadzieniem z jesiennych warzyw

Zapiekane naleśniki z nadzieniem z jesiennych warzyw

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Oto przepis na naleśniki zapiekane z mnóstwem sezonowych warzyw. Koniecznie wypróbujcie to danie - jego przygotowanie wymaga nieco czasu, ale smak wynagradza pracę. Jest pysznie!

 

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Na zapiekankę:

  • cukinia

    1 sztuka
  • bakłażan

    1 sztuka
  • cebula

    2 sztuki
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • papryka zielona

    1 sztuka
  • papryka żółta

    1 sztuka
  • pieczarki

    8 sztuk
  • pomidor malinowy

    4 sztuki
  • naleśniki

    8 sztuk
  • bazylia

    1 pęczek
  • ser żółty

    1 szklanka
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    do smaku
  • oregano

    do smaku
  • olej rzepakowy

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa umyć i pokroić w plastry.

Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i wykładamy połową naleśników.

Na rozgrzanej patelni kolejno smażymy wszystkie warzywa doprawiając do smaku.

Smażone warzywa układamy na naleśnikach, przykrywamy pozostałymi naleśnikami, układamy pomidory posypując na koniec tartym serem żółtym i oregano. 

Tak przygotowaną zapiekankę wkładamy do nagrzanego piekarnika 180°C na około 20 minut, aż ser się rozpuści.

 

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat