Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowsze przepisy Michela Morana. SPRAWDŹ

Zapiekane naleśniki z nadzieniem z jesiennych warzyw

5.0
(24)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Oto przepis na naleśniki zapiekane z mnóstwem sezonowych warzyw. Koniecznie wypróbujcie to danie - jego przygotowanie wymaga nieco czasu, ale smak wynagradza pracę. Jest pysznie!

 

Składniki:

Na zapiekankę:

cukinia
1 sztuka
bakłażan
1 sztuka
cebula
2 sztuki
papryka czerwona
1 sztuka
papryka zielona
1 sztuka
papryka żółta
1 sztuka
pieczarki
8 sztuk
pomidor malinowy
4 sztuki
naleśniki
8 sztuk
bazylia
1 pęczek
Sklep Prymat
ser żółty
1 szklanka
przyprawa uniwersalna Kucharek
do smaku
Sklep Prymat
oregano
do smaku
Sklep Prymat
olej rzepakowy
do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane naleśniki z nadzieniem z jesiennych warzyw

Warzywa umyć i pokroić w plastry.

Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i wykładamy połową naleśników.

Na rozgrzanej patelni kolejno smażymy wszystkie warzywa doprawiając do smaku.

Smażone warzywa układamy na naleśnikach, przykrywamy pozostałymi naleśnikami, układamy pomidory posypując na koniec tartym serem żółtym i oregano. 

Tak przygotowaną zapiekankę wkładamy do nagrzanego piekarnika 180°C na około 20 minut, aż ser się rozpuści.

 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak