Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane naleśniki z nadzieniem z jesiennych warzyw

5.0
(24)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Oto przepis na naleśniki zapiekane z mnóstwem sezonowych warzyw. Koniecznie wypróbujcie to danie - jego przygotowanie wymaga nieco czasu, ale smak wynagradza pracę. Jest pysznie!

 

Składniki:

Na zapiekankę:

cukinia 1 sztuka
bakłażan 1 sztuka
cebula 2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
papryka zielona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
pieczarki 8 sztuk
pomidor malinowy 4 sztuki
naleśniki 8 sztuk
bazylia 1 pęczek
ser żółty 1 szklanka
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
oregano do smaku
olej rzepakowy do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane naleśniki z nadzieniem z jesiennych warzyw

Warzywa umyć i pokroić w plastry.

Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i wykładamy połową naleśników.

Na rozgrzanej patelni kolejno smażymy wszystkie warzywa doprawiając do smaku.

Smażone warzywa układamy na naleśnikach, przykrywamy pozostałymi naleśnikami, układamy pomidory posypując na koniec tartym serem żółtym i oregano. 

Tak przygotowaną zapiekankę wkładamy do nagrzanego piekarnika 180°C na około 20 minut, aż ser się rozpuści.

 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak