Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki po meksykańsku z mięsem mielonym
- dokładny przepis na naleśniki po meksykańsku krok po kroku
- świetna alternatywa dla słodkich naleśników
- danie z mięsem mielonym na obiad
Kroki postępowania
Cebulę poszatkować, czosnek zgnieść, podsmażyć na oliwie. Dodać mięso mielone. Dusić około 15 minut.

Pomidory z puszki zmiksować, dodać do mięsa. Dodać koncentrat, sól, cukier oraz przyprawy.
Dodać pokrojoną w paski paprykę czerwoną, kukurydzę i fasolę czerwoną z puszki. Dusić jeszcze około 10 minut.

W misce zmiksować ciasto z mleka, jajek, mąki, oliwy, soli i przypraw. Piec na patelni do naleśników. Po upieczeniu wyłożyć na talerz i przykryć pokrywką, niech poleżą chwilę, staną się bardziej elastyczne.

Naleśniki nadziej farszem, zwiń w rulon. Możesz polać sosem od mięsa i posypać utartym, żółtym serem.
