Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z farszem bakłażana, oliwek i kaparów

5.0
(19)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Oto przepis na naleśniki z farszem bakłażana, oliwek i kaparów. Pyszne naleśniki, które podane w formie sakiewek są atrakcją kulinarną każdej imprezy.

Składniki:

naleśniki 10 sztuk
bakłażan 1 sztuka
oliwki zielone Smak 10 sztuk
kapary całe Smak 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
szalotka 1 sztuka
woda kilka łyżek
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
Oregano suszone Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z farszem bakłażana, oliwek i kaparów

Naleśniki:

1.Usmaż 10 naleśników. Podstawowy przepis na naleśniki znajdziesz tu:

PRZEPIS NA NALEŚNIKI

Farsz:

1. Na oliwie podsmaż 2 ząbki czosnku i posiekaną szalotkę. Dodaj pokrojonego w kostkę bakłażana i smaż przez 5 minut dolewając kilka łyżek wody.

2. Następnie dodaj pokrojone oliwki i kapary, dodaj pieprz i oregano do smaku. Wymieszaj dokładnie i duś farsz przez 15-20 minut. Bakłażan powinien się rozpaść i być bardzo miękki.

3. Na środku każdego naleśnika wyłóż farsz i zwiń jak sakiewkę mocując koszyczki na wykałaczkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak