Naleśniki z farszem bakłażana, oliwek i kaparów

Naleśniki z farszem bakłażana, oliwek i kaparów

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Oto przepis na naleśniki z farszem bakłażana, oliwek i kaparów. Pyszne naleśniki, które podane w formie sakiewek są atrakcją kulinarną każdej imprezy.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • naleśniki

    10 sztuk
  • bakłażan

    1 sztuka
  • oliwki zielone Smak

    10 sztuk
  • kapary całe Smak

    2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • szalotka

    1 sztuka
  • woda

    kilka łyżek
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    do smaku
  • Oregano suszone Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Naleśniki z farszem bakłażana, oliwek i kaparów

Naleśniki:

1.Usmaż 10 naleśników. Podstawowy przepis na naleśniki znajdziesz tu:

PRZEPIS NA NALEŚNIKI

Farsz:

1. Na oliwie podsmaż 2 ząbki czosnku i posiekaną szalotkę. Dodaj pokrojonego w kostkę bakłażana i smaż przez 5 minut dolewając kilka łyżek wody.

2. Następnie dodaj pokrojone oliwki i kapary, dodaj pieprz i oregano do smaku. Wymieszaj dokładnie i duś farsz przez 15-20 minut. Bakłażan powinien się rozpaść i być bardzo miękki.

3. Na środku każdego naleśnika wyłóż farsz i zwiń jak sakiewkę mocując koszyczki na wykałaczkach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat