Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
naleśniki
10 sztuk -
bakłażan
1 sztuka -
oliwki zielone Smak
10 sztuk -
kapary całe Smak
2 łyżki -
czosnek
2 ząbki -
szalotka
1 sztuka -
woda
kilka łyżek -
Pieprz czarny Prymat w młynku
do smaku -
Oregano suszone Prymat
1/2 łyżeczki
Przepis i sposób przygotowania Naleśniki z farszem bakłażana, oliwek i kaparów
Naleśniki:
1.Usmaż 10 naleśników. Podstawowy przepis na naleśniki znajdziesz tu:
Farsz:
1. Na oliwie podsmaż 2 ząbki czosnku i posiekaną szalotkę. Dodaj pokrojonego w kostkę bakłażana i smaż przez 5 minut dolewając kilka łyżek wody.
2. Następnie dodaj pokrojone oliwki i kapary, dodaj pieprz i oregano do smaku. Wymieszaj dokładnie i duś farsz przez 15-20 minut. Bakłażan powinien się rozpaść i być bardzo miękki.
3. Na środku każdego naleśnika wyłóż farsz i zwiń jak sakiewkę mocując koszyczki na wykałaczkach.
Komentarze (0)