Bakłażan z grilla :

Bakłażan z grilla :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bakłażana pokroić w centymetrowe plastry. Posolić i zostawić na 15 minut by puścił sok. Sok zlać ( pozbawia się w ten sposób bakłażana goryczki ).Plastry bakłażana osuszyć i upiec na grillu z obu stron . Skropić oliwą , sokiem z cytryny , popieprzyć . Podawać do dań z grilla lub jako samodzielną przekąskę .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

05.06.2011 22:21
Jakoś nie mogę się przekonać do bakłażanów.

Marzena40

28.03.2011 08:39
pewnie pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat