Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasta jajeczna

mic
2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 stzuk
rzodkiewka 2 pęczki
koper 1 pęczek
szczypior 1,5 pęczka
serek wiejski 20 dag
śmietana 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pasta jajeczna

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo. Rzodkiewkę płuczemy, koper i szczypior takze.
Krok 1 - pasta jajeczna foto
2
Rzodkiewkę płuczemy i także kroimy w kostkę.
Krok 2 - pasta jajeczna foto
3
Jajka ugotowane :Obieramy je i kroimy w kostkę.
Krok 3 - pasta jajeczna foto
4
Koper i szczypior płuczemy. Osuszony koper siekamy, szczypior drobno kroimy.
Krok 4 - pasta jajeczna foto
5
Mieszamy serek wiejski ze śmietaną. dodajemy do reszty. Dodajemy do smaku sól i pieprz. Mieszamy. Pasta idealna na śniadanie czy kolacje. Do bułki, chleba. Wiosenne smaki:)
Krok 5 - pasta jajeczna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela77 04.06.2013 19:01
uwielbiam pasty jajeczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak