Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty białej i selera

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczek 30 dag
seler konserwowy 1/2 szkl
papryka marynowana 2 szt
jabłko 1 szt
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/4 łyżeczki
ogórki kiszone 2 szt
oliwa 1 łyżka
jogurt grecki 3 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
cebula czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty białej i selera

Kapustę bardzo drobno poszatkować, oprószyć solą, wymieszać. Gdy kapusta puści sok odcisnąć. Kapustę włożyć do miski, dodać seler, pokrojoną w słupki paprykę, drobno posiekane ogórki i cebulę. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, połączyć z kapustą. Jogurt wymieszać z musztardą, oliwą, przyprawić do smaku solą, pieprzem, przyprawą curry i cukrem, dodać do surówki, wymieszać. Podawać do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 16.06.2013 10:24
fajna suroweczka
Katarzyna59 13.06.2013 13:25
bardzo apetyczna
Katarzyna/kate1980 04.06.2013 20:35
fajne połączenie
zolzica 04.06.2013 17:15
do wypróbowania! :)
cukiereczek 04.06.2013 16:36
i ja lubię takie
Zdzisław 04.06.2013 16:31
lubię takie surówki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak