Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grochowa na wędzonych żeberkach...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wędzone 1 kg
woda 5 litrów
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyżki
ziemniaki młode 10 sztuk
włoszczyzna 1 pęczek
cebula 2 sztuki
czosnek 5 ząbków
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
smalec 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
groch 50 łuskany
Ziele angielskie całe Prymat 4 sztuki
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: grochowa na wędzonych żeberkach...

żeberka ugotować do miękkości z zielem angielskim, liściem laurowym, jarzynką kucharka

ugotowane wyjąć z garnka i obrać z kości i wsypać obrane mięso do zupy

wsypać rozdrobnioną włoszczyznę, pokrojone w kawałki młode ziemniaki, opłukany łuskany groch

gotować na małym ogniu z 50 minut pod przykryciem, co jakiś czas zamieszać

cebulę i czosnek pokrojony w kostkę na smalcu zeszklić i dodać do zupy

doprawić majerankiem, papryką ostrą i gotować jeszcze z 15 minut

syta, smaczna grochówka z bułką na obiad........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 12.08.2013 15:25
Na wędzonych żeberkach musi być wyśmienita.
Konczi 01.06.2013 13:13
pysznie wygląda
Cranberry 01.06.2013 12:44
pyszna ta grochowa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak