Zupa szczawiowa z warzywami

Zupa szczawiowa z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szczaw

    20 dkg
  • masło

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa połukac, pokroic i gotowac w 1,5l wody przez około 20 minut. Oczyszczony szczaw opłukac i osączyc. Cebluą pokroic w kosteczką i zeszklic na maśle, dodac szczaw i jeszcze chwila smażyc. Dodac wsztstko do wywaru, zaciągnąc mąką wymieszaną ze śmietaną. Doprawic solą i pieprzem. Gotowac jeszcze 5 minut. Zupe mozna zmiksowac na krem jeżeli ktoś lubi i podawac z jajkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Karolcia12

09.10.2013 20:37
nie lubię szczawiu

plocia

07.10.2013 21:34
Coś mało tych składników w opisie.

PaniMISIOWA

16.01.2013 21:17
jakie warzywa? :-S

agugu1989

03.02.2012 12:25
szczawiowa kojarzy mi sie z dziecinstwem

Marysia

28.07.2011 08:46
fajne

szajba2

30.04.2011 19:22
nie lubię tej zupy

Barbara55

29.03.2011 17:02
nie mam ochoty na taką zupę

kielcok1

03.03.2011 15:02
cieniutka taka zupka

Ela20

05.01.2011 12:33
lubię szczawiową

rakow2

21.12.2010 13:52
nam polędwica ani schab nie smakuje tak jak szczaw

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat